Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، محمدرضا پورمحمدی روز چهارشنبه در دیدار سفیر ارمنستان در ایران با وی اظهار کرد: با توجه به سابقه دیرینه در روابط ایران و ارمنستان،امیدوارم این سفر  دستاورد مثبتی داشته باشد.

وی افزود: ایران و ارمنستان با توجه به اینکه در یک حوزه تمدنی مشترک قرار دارند و از دیرباز روابط خوبی بین دو کشور وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: شاهد این ادعای ما وجود میراث فرهنگی با ارزشی از ایران در ارمنستان و نیز بنا های با ارزشی از ارمنستان در ایران است. پورمحمدی افزود: به خاطر همین روابط فرهنگی و تاریخی دیرینه، ارامنه و مسلمانان در ایران و تبریز در یک شرایط هم زیستی مسالمت آمیز زندگی می‌کنند.

وی افزود: خیلی خوشحالم که مناسبات بین دو کشور در سال‌های اخیر رو به گسترش بود که در سفر دو ماه پیش دکتر روحانی رئیس جمهوری ایران ارمنستان این روابط مستحکم تر نیز شده است.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی روابط اقتصادی بین ارمنستان و ایران در سال ۲۰۱۸ گفت: ایران چهارمین شریک تجاری ارمنستان پس از روسیه، آلمان و چین است.

وی اضافه کرد: سالانه بیش از ۱۰۰ هزار توریست ایرانی از ایروان بازدید می کنند و گردشگران ایرانی رضایت خاطر خوبی از رفتار ماموران دارند که همه اینها به خاطر نقش مثبت و سازنده آقای سفیر در تهران است.

پورمحمدی با اشاره به لغو روابط روادید بین دو کشور ایران و ارمنستان گفت: این امر به تسهیل رفت و آمد گردشگران بین دو کشور کمک شایانی کرده است. استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه این استان یکی از استان‌های مهم ایران است،اظهار کرد: همان طور که ارمنستان به عنوان یکی از راه‌های مهم اروپا و آسیا است آذربایجان نیز به عنوان تنها دریچه ورود ارمنستان به ایران است.

وی با تاکید بر گسترش روابط بین استان‌های مرزی دو کشور گفت:آذربایجان شرقی از نظر خدمات برتر از قبیل آموزش عالی و بهداشت و درمان قابلیت های بسیار خوبی برای تعامل بین ارمنستان و ایران دارد.

پورمحمدی همچنین بر گسترش همکاری های تجاری و اقتصادی با ارمنستان اعلام آمادگی کرد و گفت: برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف در ارمنستان اعلام آمادگی می‌کنیم.

استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه کارهای مشترکی در حوزه بهداشت و درمان شروع شده است،افزود: ما کارخانه های داروسازی زیادی در آذربایجان شرقی داریم که این امر می‌تواند منجر به همکاری در بخش درمان و نیز بین دانشگاه‌های ایران و ارمنستان به شود.

پورمحمدی با بیان اینکه در حوزه محیط زیست نیز همکاری های خوبی بین دو کشور ایران و ارمنستان در چند سال گذشته انجام شده است، خاطرنشان کرد: در ارتباط با پساب های واریزی از طرف ارمنستان به رود ارس گله مندی هایی وجود دارد که خواهش می کنیم به این امر رسیدگی شود.

سفیر ارمنستان درباره نگرانی استاندار آذربایجان شرقی مبنی بر آلودگی رود ارس از طرف ارمنستان سکوت کرد.

نگرانی از آلودگی آب ارس به دلیل ریختن پساب از خاک ارمنستان در سال های گذشته یکی از نگرانی ها و دل مشغولی‌های اصلی مردم و مسوولان استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان‌غربی و اردبیل بوده است؛ امری که به رغم تلاش سازمان‌های مسوول همچنان دغدغه شهروندان خطه شمال غرب ایران اسلامی است.

بر اساس این گزارش، دغدغه آلودگی آب ارس، فارغ از نگاه های دیپلماتیک و مصلحت گرایانه، چالش مهمی برای افکار عمومی، نمایندگان مجلس، نهادهای مسوول و رسانه ها از اواسط دهه ۱۳۸۰ تا به امروز بوده است؛ هر چند در اغلب موارد، مطالب منتشر شده در رسانه ها مبنی بر آلوده بودن ارس، از سوی سازمان های مسوول با استدلال های سطحی و تقلیل گرایانه رد شده است، اما سوال اینجاست که چرا افکار عمومی در این مدت از پاسخ نهادهای مرتبط اقناع نشده است. 

حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهوری کشورمان نیز در سفر هفته گذشته خود به آذربایجان شرقی بر لزوم حل معضل آلودگی ارس تاکید کرد.

رودخانه ارس با ۱۰۷۰ کیلومتر طول از مهم ترین رودخانه های دایمی ایران است.

46

کد خبر 1327718

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان آذربایجان شرقی محیط زیست ارمنستان دونالد ترامپ انتخابات مجلس یازدهم ایالات متحده آمریکا باشگاه استقلال حسن روحانی عراق سهمیه بندی بنزین باشگاه پرسپولیس تیم ملی فوتبال ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۸۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارامنه معترض به مرزبندی جدید ارمنستان و آذربایجان، بزرگراهی را مسدود کردند

به گزارش صدای ایران از خبرگزاری تاس، معترضان خودرو‌های خود را در سراسر بزرگراهی که به گرجستان منتهی می‌شود، قرار دادند، چادر‌ها را برپا و از عبور وسایل نقلیه جلوگیری کردند.

طبق این گزارش، پلیس برای زیر نظر گرفتن اوضاع در محل اعتراضات مستقر است، اما به دلیل اینکه وضعیت تاکنون آرام بوده، مداخله نمی‌کند.

هیات‌هایی از سوی ارمنستان و جمهوری آذربایجان پیشتر برای تعیین مرزبندی جدید میان دو کشور نشستی برگزار کرده بودند.

در بیانیه مطبوعاتی مشترکی که پس از برگزاری این نشست از سوی هیات‌های دو کشور در روز ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین) منتشر شد، اعلام شده بود که در مرزبندی جدید میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، چهار روستا که از دهه ۱۹۹۰ میلادی تاکنون تحت کنترل ارمنستان قرار داشتند، به جمهوری آذربایجان واگذار شده است.

خبرگزاری تاس خاطرنشان کرد که این چهار روستا در زمان شوروی جزو آذربایجان بوده است. باکو بر بازپس‌گیری کنترل روستا‌ها پافشاری و «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان موافقت کرد که روند تعیین مرز‌ها از این بخش آغاز شود.

بر اساس این گزارش، با آغاز مرزبندی جدید میان ارمنستان و آذربایجان، تظاهرات در نزدیکی این روستا‌ها و در شهر ایروان پایتخت ارمنستان بالا گرفت.

نخست وزیر ارمنستان پس از موافقت با واگذاری چندین منطقه مرزی به جمهوری آذربایجان به عنوان بخشی از توافق صلح بین دو کشور، با انتقادات داخلی مواجه شده است.

دیگر خبرها

  • روز پر اتفاق اتاق تبریز در نمایشگاه ایران اکسپو
  • گشایش دومین نمایشگاه بین المللی ابزار و یراق آلات ساختمانی ایران در تبریز
  • ارامنه معترض به مرزبندی جدید ارمنستان و آذربایجان، بزرگراهی را مسدود کردند
  • علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود
  • مذاکرات دوجانبه صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان در آلماتی
  • ناتوانی وشکست استکبارجهانی در برابر اراده ملت ایران بسیار مهم است
  • نگرانی اهالی گالیکش از آلودگی طبیعت کوه نیلکوه به لطف کارخانه سیمان
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد