Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار آذربایجان شرقی، اهتمام دولت ارمنستان نسبت به حل برخی مشکلات در حوزه ترانزیت و حمل‌ونقل بار در مرز دو کشور و پیگیری مسأله آلودگی رود ارس توسط پساب‌های صنعتی این کشور را خواستار شد.

به گزارش خبرگزاری برنا در آذربایجان شرقی،محمدرضا پورمحمدی در دیدار سفیر ارمنستان در ایران، اظهار داشت: در سایه روابط فرهنگی و تاریخی ایران و ارمنستان، امروز هموطنان مسلمان و ارمنی در نقاط مختلف ایران و بویژه تبریز در شرایط کاملاً مسالمت‌آمیز زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مناسبات دو کشور در سال‌های اخیر رو به گسترش بوده است، افزود: پس از سفر دکتر روحانی به ایروان برای شرکت در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا، روند توسعه روابط، پرشتاب‌تر نیز شده است.

پورمحمدی خاطرنشان کرد: تنها در سال 2018 میلادی، مبادلات اقتصادی دو کشور 40 درصد افزایش یافته و هم‌اکنون، ایران چهارمین شریک اقتصادی ارمنستان است.

استاندار آذربایجان شرقی، تردد سالانه 200 هزار نفر از اتباع و گردشگران دو کشور را نتیجه اقدامات سازنده در جهت تسهیل رفت‌وآمد گردشگران و لغو روادید بین دو کشور عنوان کرد و گسترش روابط فرهنگی و گردشگری را موجب پایدارتر شدن روابط اقتصادی دانست.

وی با اشاره به موقعیت ژئوپلیتیکی استان آذربایجان شرقی به عنوان تنها دریچه دسترسی ارمنستان به آسیا و خاورمیانه، بر گسترش روابط بین استان‌های مرزی دو کشور تأکید کرد.

پورمحمدی همچنین ظرفیت‌های آذربایجان شرقی در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی و خدمات را یادآور شد و بر آمادگی فعالان اقتصادی و بخش خصوصی استان برای همکاری‌های مشترک با ارمنستان در زمینه‌های مختلف تأکید کرد.

استاندار آذربایجان شرقی حوزه‌های مختلف علمی و دانشگاهی را از جمله زمینه‌های مناسب برای همکاری با ارمنستان دانست و توسعه همکاری در این زمینه‌ها را مورد تأکید قرار داد.

سفیر ارمنستان در ایران نیز با اشاره به بازدید خود از 5 واحد تولیدی و صنعتی، آذربایجان شرقی را یکی از استان‌های توسعه‌یافته و توانمند از نظر فناوری و منابع انسانی خواند و گفت: روابط رو به رشد ایران و ارمنستان این اجازه را می‌دهد که در مورد همکاری‌های مشترک در زمینه‌های مختلف فکر کنیم.

آرتاشس تومانیان با اشاره به امضای توافق‌نامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گفت: کارآفرینان و فعالان اقتصادی ارمنی از مزایای عضویت در این اتحادیه بهره‌مند شده‌اند و اکنون زمان آن است که همراه با ایران، به طور مشترک از این امکانات استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه امکانات نامحدودی برای همکاری در زمینه‌های مختلف با ایران داریم، افزود: مسیر هزاران ساله‌ای که دو ملت ایران و ارمنستان طی کرده‌اند ما را ملزم می‌کند که روابط کنونی را توسعه و تحکیم ببخشیم.

سفیر ارمنستان همچنین آمادگی کشورش را برای توسعه همکاری‌های علمی، فرهنگی و هنری با ایران اعلام کرد و گفت: نباید همواره به اروپا چشم بدوزیم و خود ما به عنوان کشورهای همسایه نیز می‌توانیم دادوستد علمی و فناوری داشته باشیم.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی ارمنستان پورمحمدی دولت مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۵۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از اسلام آباد،‌ نائب رئیس حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان با بیان اینکه همکاری دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران بهترین راه حل برای بحران انرژی پاکستان است، تصمیم مستقل از سوی دولت اسلام آباد و بی توجهی دولتمردان پاکستانی به سنگ اندازی‌های آمریکا را برای تقویت روابط دوجانبه این کشور با ایران خواستار شد.
«علامه سید اقبال رضوی» نائب رئیس حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان در مصاحبه‌ای گفت: جمهوری اسلامی ایران به راحتی می‌تواند مسئله بحران انرژی پاکستان را حل کند.
وی با اشاره به سنگ اندازی‌های آمریکا در روابط دوجانبه ایران و پاکستان همزمان با سفر اخیر «دکتر سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد گفت: اگر پاکستان خود را کشوری مستقل می‌داند به هیچ عنوان نباید برای توسعه روابط با کشور همسایه خود تحت فشار آمریکا و تهدید تحریم‌های اقتصادی این کشور قرار بگیرد.
اقبال رضوی افزود: درحالیکه بزرگترین مسئله پیش روی پاکستان بحران انرژی است و از طرفی نیز کشور همسایه ایران با ظرفیت بالای خود می‌تواند برق، گاز و بنزین ارزان برای شما فراهم کند ضروری است تا از این ظرفیت استفاده شود.
این مقام حزبی پاکستان افزود: همسایگی، مرز مشترک، مقرون به صرفه بودن تجارت، کاهش هزینه حمل و نقل تمامی مواردی هستند که باعث می‌شود جمهوری اسلامی ایران به مراتب شریک تجاری بهتر از غرب برای پاکستان جهت بهبود وضعیت اقتصاد و معیشت مردم باشد.
وی در بخش پایانی مصاحبه خود تاکید کرد: بحران انرژی مسئله حیاتی مردم پاکستان و کاملا داخلی است از این رو دولت پاکستان باید با واردات انرژی از ایران که خواست همه مردم پاکستان است به این بحران خاتمه بخشد.

دیگر خبرها

  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • مذاکره هیئت‌های تجاری کشورهای مختلف با فعالان اقتصادی آذربایجان‌شرقی
  • علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • آزادسازی آب شرب از صنایع آذربایجان شرقی
  • پیشرفت‌های علمی و صنعتی کشور نتیجه زحمات و تلاش‌های نیروی کار است
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه های همکاری است
  • ضرورت تشکیل کمیسیون مشترک برای پیگیری موافقتنامه‌های دوجانبه بین ایران و اوگاندا